Botë iluznjare nga Nexhip Ejupi

 Botë iluzionare Në botën time iluzive,Jam i saktë si e vërteta.Atje dhe hijet e lajthiveHijedriten pa të meta… Nuk jam askund alegoriku,Veç pakëz prishës ku ka rregull,Kur duhet qarë,jam komiku,Tek pres ca…

Nexhip Ejupi

ME VRAPIN E KAFKAVE QË S’JANË nga Miltiadh Davidhi

ME VRAPIN E KAFKAVE QË S’JANË Duhet të vrapojmë Me vrapin e kafkave që s’janë, Të vrapojmë,si zogjtë,fluturat,lumenjtë, Si toka,dielli,yjet e shqiponjat, Jo për të vrarë frikën, Por, që të marrim jetë…

Miltiadh Davidhi

FIJE JETE nga Xhelal Ademi

FIJE JETE Mban mend sa në cepe bote njëri-tjetrin kemi pritur Por tashmë ndjesia jote nëpër mallin e zhuritur Paska humbur fije jete në ca shkrepje prej rrëfeje Prandaj rrugën nuk e…

Xhelal Ademi

JETË… nga Sulejman Mato

JETË… Jetë e vështirë Jetë e vështirë!…- tha njeriu. Jo.- tha zogu, Jo.- tha qeni, Jo.- tha miu. Jetë e vështirë është jona,-tha zogu, Gjithmonë në fluturim duke kërkuar ushqim. Jetë të…

Sulejman Mato

SPORTI I TË MUNDSHMES nga Adem Gashi

SPORTI I TË MUNDSHMES ju s’keni pse e merrni me gjithë mend ne bëjmë një mbledhje e një tjetër mbledhje e nuk lëmë dy gurë bashkë në një vend pastaj bëjmë një…

Adem Gashi

KRISTALE POETIKE nga Ismail Kadare

*** Dashuroja? Ndoshta dashuroja vërtet! … Pra, ishte kështu. Dhe s’mund të ndodhte ndryshe. Dashuri e njëjtë, Kombe të ndryshme. *** Kujtime të pabindura, rebele të një kohe tjetër. Dorëzohuni siç i…

Ismail Kadare