Botë iluznjare nga Nexhip Ejupi

Nexhip Ejupi

 Botë iluzionare

Në botën time iluzive,
Jam i saktë si e vërteta.
Atje dhe hijet e lajthive
Hijedriten pa të meta…

Nuk jam askund alegoriku,
Veç pakëz prishës ku ka rregull,
Kur duhet qarë,jam komiku,
Tek pres ca rreze nëpër mjegull…

Në botën time iluzore,
Jam çka s’jam dhe kam çka s’kam
Një agjensi thashethemore,
Gurrnajë buronjash,që s’kanë amë…

Në botën time iluzive,
Jam i saktë si e vërteta.
Atje dhe hijet e lajthive
Hijedriten pa të meta…

Nuk jam askund alegoriku,
Veç pakëz prishës ku ka rregull,
Kur duhet qarë,jam komiku,
Tek pres ca rreze nëpër mjegull…

Në botën time iluzore,
Jam çka s’jam dhe kam çka s’kam
Një agjensi thashethemore,
Gurrnajë buronjash,që s’kanë amë…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.