Aleksandri i Madh nga Beqir Skreli

Beqir Skreli

Aleksandri i Madh
(356-323 p.e.r)

“Ndryshe nga grekërit dhe të huajt mëndjengushtë, mua nuk më intereson as prejardhja e as raca e njerëzve. Unë përdor vetëm një masë për t’i dalluar ata: virtytin. Për mua, çdo i huaj i mirë është grek dhe çdo grek i lig është më i keq nga një i huaj.”

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.