BUKOWSKI nga Mirela Kapaj

Mirela Kapaj

KËSHTU PRA, DO TË BËHESH SHKRIMTAR?

Nëse nuk shpërthen në flakë prej teje,
pavarësisht gjithçkaje,
mos e bëj.
Nëse nuk del pa pyetur
prej zemrës sate, prej mendjes dhe gojës sate
prej lukthit tënd,
mos e bëj.
Nëse të duhet të ulesh për orë të tëra
duke vështruar kompjuterin
apo të kruspullosesh mbi makinën e shkrimit
duke kërkuar fjalët,
mos e bëj.
Nëse po e bën për para,
apo për famë,
mos e bëj.
Nëse po e bën sepse do
të kesh femra në shtratin tënd,
nëse të duhet të ulesh
dhe të shkruash e ta rishkruash
sërish e sërish,
mos e bëj. 

Nëse është kaq e vështirë edhe vetëm ta mendosh,
mos e bëj.
Nëse po mundohesh të shkruash si dikush tjetër,
harroje.
Nëse të duhet të presësh që të ulërijë brenda teje,
prit me durim.
Nëse asnjëherë nuk ulërin brenda teje,
bëj diçka tjetër.
Nëse më parë të duhet t’ia lexosh gruas,
të dashurës apo të dashurit
apo prindërve apo kujtdo,
nuk je gati.

Shqipëroi nga anglishtja Mirela Kapaj

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.