Humor

DEMBELI DHE NGARKIMI I FËMIJËS… nga Thoma Duka

1.DEMBELI Një dembel ishte shtrirë në rërë pranë detit,kur papritur dallgët sjellin një llampë me një xhind brenda. -Të lutem hiqja tapën shishes,i thotë xhindi dhe do të plotësoj tre dëshira. -Ik…

Thoma Duka

PASQYRA NË HUMOR nga Bardhyl Matraxhiu

1. Zbret një katundar në shehër dhe pasi mbaron punë shkon nga çertexhinjtë për të blerë ndonjë çikërrimë zbukurimi. I ze dora një pasqyrë të vockël dhe e pyet çertexhiun se ç’është. –…

Bardhyl Matraxhiu

VIZION QENI nga Ymer Nurka

VIZION QENI (fabul) Mlidhen kafshët në një arë Të zgjidhin një të vërtetë “Shumë parti futen në garë Pse veç dy fitojnë pushtet?! Ne puntori, neve bujku Ne shumica që voton Herë…

Ymer Nurka

QELBËSI nga Ymer Nurka

QELBËSI (fabul) Një ditë, nën hijen e një shtogu, Teksa flinin mbi ca thekër Macen, akuzon maçoku Se ka shkuar me një tjetër: -Vërtet nuk shoh, sepse jam qorr Por mos kujto…

LETERNJOFTIM nga Erget Cenolli

LETERNJOFTIM Njoftim i kryesisë organizës bazë; ”Plepi i gallofëve” Sot, në vaftin e drekës, për shkak të shirave të rrëmbyeshëm, të dërguara prej opozitës dhe imperialistëve, rrezikojnë të përmbyten bostanet e kooperativës,…

Erget Cenolli

PESHIMI FALAS nga Thoma Duka

1. Një grua e shëndetshme shkon për tu peshuar në një peshore në rrugë. Hip herën e parë dhe nuk kënaqet aspak nga pesha e saj. Pasi heq pallton provon sërish, por…

Thoma Duka

POPULLI I QELESHËVE TË BARDHA nga Shefqet Sulmina

POPULLI I QELESHËVE TË BARDHA 1. Shpikjet -E mre Toskë çka ke ba tan shtatë ditët e javes nëpër arrat e toskanes tande të bukur? -Bëra këtë, – i tha Toska, –…

Shefqet Sulmina

TRAPI I LANËS nga Shefqet Sulmina

  Në Rome -Akoma s’ta kanë dhënë shtetësinë? -Jo, përgjigjet tjetri. -Po atij, Kristofor Kolombos ja dhanë për një ditë edhe pse s’dinte fare italisht. -Eh po Kolombo zbuloj një Amerikë, po…

Shefqet Sulmina

ANEKDOTA nga Thoma Duka

1, Në një aeroplan udhëtonin disa të çmendur. Meqenëse të çmendurit bënin shumë zhurmë, piloti thërret një nga të çmendurit dhe i thotë: – U thuaj të pushojnë të mos bëjnë zhurmë,…

Thoma Duka

ANEKDOTA nga Thoma Duka

Libri që keni në duar, të dashur lexues,  u shkruajt me qëllim që t’ju shplodhë dhe njëkohësisht t’ju mësojë të qeshni. Do t’ju ndihmojë të largoni melankolinë nga shtëpia. Ju ruan nga…

Thoma Duka