Libra

AH, QYTETET … nga Mark Simoni

AH, QYTETET … Nëse do të bënim një hartë të madhe, (me të gjithë qytet e botës), dhe në vend të qyteteve do të vëndosnim pikërisht poezitë kushtuar atyre, asnjë vend s’do…

Mark Simoni

NJË VAJZË PËRTEJ MBRËMJES nga Mark Simoni

NJË VAJZË PËRTEJ MBRËMJES Ka qenë një çast fatlum që, në kohën që unë po lexoja poezitë në dorëshkrim të Danielës, (nuk e kisha parë kurrë dhe takuar asnjëherë), ajo më telefonoi.…

Mark Simoni

PËR NJË PUTHJE U SHEMB TROJA nga Mark Simoni

PËR NJË PUTHJE U SHEMB TROJA Duke qenë se dashuria dhe fëmijëria janë dy prej realiteteve më të rëndësishme letrare të krijuesve, dy prej mundësive më fatlume që një krijues shtin në…

Mark Simoni

DANTE DHE SHQIPËRIA nga Moikom Zeqo

DANTJA  DHE SHQIPËRIA Temë ngulmuese, optikë e thugët, magmë marramendëse e realitetit dhe fantazisë. Në shekujt XI-XII, në brigjet adriiatikase të Durrësit, sulmuan normanët detkapërcyes, kryqëtarët. Në shekullin XIII, i cili është edhe…

Moikom Zeqo

NJËMIJË VJET AJKUNË nga Rexhep Shahu

 NJËMIJË VJET AJKUNË -libri poetik i ELIDA RUSTES, nga REXHEP SHAHU- Janë të tepërta këto dy fjalë përcjellëse, për librin “Njëmijë vjet Ajkunë” të autores Elida Rusta, botuar nga Shtëpia Botuese “Klubi…

Rexhep shahu

LIBRI POETIK I ARTJONIL PETRAJT nga Mark Simoni

LUNDERTARI ME ITAKEN BRENDA VETES Sapo nis leximin e librit të Artjonil Petrajt, menjëherë e ndjen se autori është kalorës i brengave, dhimbjeve dhe mallit të fortë. Që, mbasi i jeton vetë…

Mark Simoni

INTERESANT AI DJALË nga Mark Simoni

            INTERESANT AI DJALË MARK SIMONI për poezinë e JUSTIN DEDES Piktori i famshëm Cloud Monet thotë se, ai hyri në botën e pikturës, duke kaluar nga shtegu…

Mark Simoni