Opinione

QYTETAR TË ATHINËS nga Kostos Varnalis

NJERËZIT E PËRULUR Do të me mjaftonin vetëm tri fjale, për te treguar se ç’ farë shërbimesh të mëdha i kam sjellë unë atdheut në ndarjen e qytetareve, nga njëra anë ?…

Kostas Varnalis

SIKUR FLASIM BALLË PËR BALLË nga Vasil Vasili

SIKUR FLASIM BALLË PËR BALLË Sa pak tregime ka! E ke vënë re, Faruk? Shkruhen ngjarje pa rreshtur, por që s’bëhen kurrë tregime. Nuk e di se sa të ndërgjegjshëm janë ata…

Vasil vasili

Aleksandri i Madh nga Beqir Skreli

Aleksandri i Madh (356-323 p.e.r) “Ndryshe nga grekërit dhe të huajt mëndjengushtë, mua nuk më intereson as prejardhja e as raca e njerëzve. Unë përdor vetëm një masë për t’i dalluar ata:…

Beqir Skreli

DERADA PËR SHEKSPIRIN DHE SERVANTESIN nga Moikom Zeqo

DERADA PËR SHEKSPIRIN DHE SERVANTESIN   Në 23 prill 1616, 402 vjet më parë, vdiqën në një ditë Shekspiri dhe Servantesi. Shekspiri vdiq 52 vjeç dhe mbyll (për të hapur) gjithçka. Dhe…

Moikom Zeqo

TI MUND TË RREFESH nga Lazër Stani

Ti mund të rrëfesh një histori të bukur, tronditëse, magjepsëse, të papërsëritshme, me një gjuhë të gjallë, me fjalë që ngjajnë si të shqiptuara për herë të parë. Gjithkush mund të rrëfejë…

Lazër Stani

PENGJET E JETËS nga Myftar Barbullushi

PENGJET E JETËS Në rrugë dola Pas meje porta u mbyll… Bagriskij Mbremja po bie ! Cuditerisht, ne subkoshience, ky ka qene perceptimi im per afrimin e momentit te ndarjes, pleqerise. Gjithsesi…

Myftar Barbullushi

DRITËROI NË MENDIME ANALISTËSH

ARKA E DJALLIT … Dritëroi i ngre një monument të gjallë Të qeshurës. Ky monument lëviz , kurioz i tmerrshëm, qesëndis, gajaset e quhet Cute Babulja. Cute Babulja është vetë jeta e…

Dritero Agolli

NË KËRKIM TË MIRËSISË nga Namik Selmani

NË KËRKIM TË MIRËSISË -ese në vend të parathënies- Për të njohur mirësinë njeriu thirri në ndihmë mençurinë. Është e vërtetë se Mirësia në kombe të ndryshëm, në kohëra të ndryshme ka…

Namik Selmani

KOMEDIA E NJË DRAME nga Agim Shehu

KOMEDIA E NJË DRAME Po ndiqja me kureshtje ngritjen e Bustit të Pjetër Arbnorit dhe njerzit e mbledhur, në tërësi zyrtarë për t’ia bërë ceremoninë festë. Vështrimi më kalonte, herë te njeriu…

Agim Shehu

GONI nga Aleksandra Pasko

GONI -rrëfim i vërtetë- Ne Shkoder te gjithe e njohin Gonin.Eshte nje burre me ngjyre,me trup te gjate e te shendoshe,rreth te pesedhjetave. Ka nje pamje te bute dhe dashamirese. sy shume te…

Aleksandra Pasko