Opinione

UNË S’DO TË PROTESTOJ MË…nga Hamdi Skeja

UNË S’DO TË PROTESTOJ MË… Do t’ju duket çudi ndoshta, por vendosa t’ju them ca gjëra. Ca gjëra shkurt dhe pa “make Up” . Unë s’do protestoj më për shitjen e detit.…

Hamdi Skeja

SFIDË PËR NJË BOTË-ARSYE nga Arian Galdini

SFIDË PËR NJË BOTË-ARSYE Po të jetonim në një botë me arsye e paqe vetjake të secilit prej nesh, shumë çështje do të ishin trajtuar e kuptuar ndryshe, e të tjerë njerëz…

Arian Galdini

BUDA DHE MAJMUNET nga Beqir Skreli

BUDA DHE MAJMUNËT – Po te silleni mirë, iu premtoi Budha majmunëve, mund të më mbushet mendja dhe një mëngjez t’ju bëj të gdhiheni njerëz. Pas kësaj, çdo mbrëmje majmunët me shpresën…

Beqir Skreli

QYTETI, NJERIU DHE QENTE nga Aleksandra Pasko

QYTETI, NJERIU DHE QENTE Po ecja pak shpejt, pasi kish filluar te erresohej e doja te arrija sa me pare ne shtepi. Rruga qe te con per ne apartamentin tim ndricohet vetem…

Aleksandra Pasko

SHTYJE nga Namik Selmani

SHTYJE Është vështirë që të besosh se në fjalët e para ngjatjetuese të shqiptarëve të mos dëgjosh përherë e më shpesh fjalën “Shtyje” që vjen fill pas fjalës aq njerëzore e të…

Namik Selmani

PASIGURI nga Alksandra Pasko

PASIGURI Sot gjithkush mund te ta punoje pas krahesh. Mos i shkrepte ne mendje dikujt, ndonje njeriu te keq, dhe ta ben gjemen. Le te jesh i pafajshem sa te duash ti!…

Aleksandra Pasko

MJERIMI MODERN nga Fatmira Loci

MJERIMI MODERN Mjerim modern, do të thotë: -Të banosh në shtëpi “normale”, që s`është e jotja. Qiraja mujore të jetë gati sa dy paga. Pra, duhen të pakten dy anëtarë familje që…

Fatmira Loci

VËRTET E MERITOJMË KËTË FAT nga Ilir Yzeiri

VËRTET E MERITOJMË KËTË FAT Nëse ka një institucion të shenjtë që e dallon njeriun nga gjithçka që ndodhet rrotull tij, nga kafshët, nga drurët, nga ujërat, nga ajri, kjo është fjala.…

Ilir Yzeiri

TË SHPIFËSH DUKE SHTREMBËRUAR nga Agim Shehu

TË SHPIFËSH DUKE SHTREMBËRUAR !… Ka kohë që më dhëmb fyerja e pastërtisë kombëtare të shqiptarëve shprehur te Hymni i Flamurit. Aq më shumë kur poshtëron keq një poet kombëtar si Asdreni.…

Agim Shehu