Poezi

RAFAEL ALBERT

1.Se nisesh, e përvëluara ime,se unë nisem, Se nisesh për mos ardhur,e përvëluara ime, Era do të mundte,të më përvëlonte,tek ti.………………Se partissi, amante mia,se io partissi, Se partissi per non tornare,amante mia,…

Rafael Albert

HIMNE HYJNORE nga Durim Çaça

HIMNE HYJNORË 1.hymn i dashurisë jam duke i kundruar këmbët e tua argjendorekëmbët e tua me shpirt si flakaah, te fshij me to syt’ e mi ashkpërloturpor ndruhem se mos po i…

Durim Çaça

NJË DITË MBASE, KTHEHESH PRAPË nga Petro L. Sota

VAJZË E MULLIXHIUT Vajzë e mullixhiut më shikon gjithë nur,Kështu si je sot s’të kam parë kurrë,Të kam prurë misër dhe një thes me grurëTë ma bluash miell për byrek në furr.…

Petro L. Sota

SERGEJ ESENINI NGA ARQILE GARO

NË TOKËN KU LODROJNË HITHRAT VERDHANË Në tokën ku lodrojnë hithrat verdhanërrëzë gardhit, për së gjati,të fshehura nga shelgjet strukur janë,disa kasolle fshati. Atje, ndanë pellgjeve, ku ujët jeshilonndën një rrëpirë viganenjë…

Arqile Garo

POEZIA E MERIT JON nga Shefqet Sulmina

MERI SHQIP SI FLUTUR Në këtë det zgjohen sytë e mi,Në këtë det emër Jon të bukur,Më flet në shqip, në shqip i flas,Me Merin shqip si flutur. Në  Egje dhe ti…

Shefqet Sulmina

MOS E KTHE KOKËN PAS nga Musa Vyshka

MOS E KTHE KOKËN PAS(Mikut tim Fatos Arapi) Mos e kthe kokën pas edhe në qofsh i fundit!Do të të vijë turp nga gjurmët që mbolle pa lavdi.Mos i jep dorën kurrë…

Musa Vyshka

PERËNDIA nga Naim Frasheri

PERËNDIA Ç’sheh, është zot’i vërtetë,Ç’dëgjon, është zër’i tija,Gjithë ç’ka e s’ka në jetë,Eshtë vetë perëndia. Mos shiko valëtë p’anë,Mos të gënjenjë rremeti,Të tëra një burim kanë,Gjithë ngrihen pej një deti. Në det…

Naim Frasheri

Gjergj Elez Alia( Cikli i Kreshnikeve)

Gjergj Elez Alia( Cikli i Kreshnikeve) Trim mbi trima ay Gjergj Elez Alija!Qe nand’ vjet nand’ varra në shtat m’i ka!Veç nji motër nat’ e ditë te kryet,Ja lan varrat me ujt…

Eposi i Kreshnikve

TIRANA NË DIMËR nga Ismail Kadare

KOHA EPOPUJVE Kur superkafshët dridhnin botën,Njeriu në gjunjë nuk u ulKa pasur vite të mamuthëvePo kohë të tyre s’pati kurrë. Me brirë të tmerrshëm e klithma kobiMbi tokë ata vunë ligjin bishëMegjithatë…

Ismail Kadare

Agim Shehu (motive Zvicre)

HELVETI Mbaj mënd, isha i vogëlkur m’u afrove tipërmbi një pullë poste,e vogla Helveti… Sa kishim dalë nga lufta,s’dinim ç’bënim as vetë –në pullat ndronim shtetetnga malli për një shtet. Kish pulla…

Agim Shehu