Poezi

METAMORFOZË nga Frederik Rreshpja

METAMORFOZË Një pemë në horizont si një njeri i braktisur. Bien shirat mbi vetminë e saj. Tringëllijnë telat e shiut kur i bie violinës era. Kjo pemë ka qenë poet apo vetë…

Federik Reshpja

CUBAT(KANGA E PARE) nga Gjergj Fishta

Gjendja historike e vjetit 1858 dhe plani i poemit. Turqija nisë të ligështohet. Popujt e Ballkanit i dalin doret. Shqiptarët zgjohen: mendojnë edhe ata të fitojnë lirinë. Ndeshen me nji anmik tjetër.…

Gjergj Fishta

SWAPNA BEHERA nga Delo Isufi

UNË JAM E DASHURUAR.… Dashuria është në ajërDashuria është në hënëDashuria është në luleDashuria është në ujëSepse ajo është Jeta Dashuria është në hemisferatDashuria është përtej galaktikësDashuria është në shtëpiDashuria është në…

SWAPNA BEHERA

ECJA JOTE nga Xhelal Ademi

ECJA JOTE Ti ec pa droje ndër rrugët tuaS’vë re se unë s’t`i heqi sytë,Por dot s’ta them sa fort të duaKam shpresë të gjej një rast të dytë. Dhe çastet ikin…

Xhelal Ademi

NUK KENI LINDUR PËR TË QENË KUKULLA nga Lumo Kolleshi

13 për 14 mars ‘ Babai pelqente festen e Novruzit,Nena pothuajse ishte pagane,Me kova e ngrinte ujin prej pusitE thyente ne kthim ca degeza thane. Pastaj shkonte pa u ndjere te furriket,Vezet…

Lumo Kolleshi

TEK SHESHI “SHTRAUS” nga Lida Laze

TEK SHESHI “SHTRAUS” Nden kumbullat e kuqene ndenjesen e drunjte qante nje burre Ne ndenjesen perbrinje shok i tijplagen e hapur nga renia e lire e nje petalejelante me lot. Pakëz me tejnjë tjetër…

Lida Laze

PËRVELIM NË GJINJTË PRUSH TË KALLOGRESË nga Fran Ukcama

PËRVELIM NË GJINJTË PRUSH TË KALLOGRESË -legjendë e herme- Zbriti në molin pranë bregut, Dhe ngadalë hyri në mejhanë, Aty mbledhur pijancët, Aty, qejf, raki dhe kangë. Zë vend plaku mjekërbardhë, Në…

Fran Ukcama

Ende … nga Jeton Shehu

Ende … ……………………… Dielli rënë kokëposhtë, dëbuar nga nata e re, puth’ horizontin që digjet përflakur,  retë filluan të erren, ti, nuk ishe atje, ti, kurrë s’ke qenë , e dashur !……

Jeton shehu

NJë grusht atdhe nga Mimoza Leskaj

Një grusht atdhe Një grusht atdhe, thërrmohet çdo ditë Me pikatore kërkon të shuaj etjen, e një lemze që e mbyt Bastuni ku mbështet trupin dridhet i gjysmuar Tashmë paraliza, ka zënë…

MImoza Leskaj