Prozë

ZOTI PIQESH nga SHEFQET SULMINA

ZOTI PIQESH “Ushtari i Mirë Shveg” i Jaroslav Hasek nuk po më bënte të qeshja. Përjashta derdhej një pasdite pranverë në sythe, në sy dhe në zhurmë. Një nga ato pasditet ku…

Shefqet Sulmina

LAHJA E PAPRIT

LAHJA E PAPRIT Një histori e vërtetë që tingëllon si legjendëHalle – halle kjo dynja , halli-hallit , nuk i ngja ! Afro një shekull më parë një grua endacake , do…

Besim Dybeli

PËR TË HARRUAR NJË GRUA nga Ismail Kadare

PËR TË HARRUAR NJË GRUA Po tani ç’të bëj, thashë me vete, duke vështruar me radhë flegrat e lagura, të mbufatura nga shiu. Pastaj qilimin, derën, prej nga pak kohë më parë…

Ismail Kadare

MË THA SE KISHTE DY EMËRA nga Vasil Vasili

MË THA SE KISHTE DY EMËRA Një dorë i kapi krahun. E tërhoqi afër trupit të saj. Durim Kalbaj filloi rrugën e kthi mit, në shoqërinë e një njeriu që s’po e…

Vasil Vasili

 MJESHTRI DHE TREGTARI Nga Kujtim Agalliu

MJESHTRI DHE TREGTARI -përrallë- Njëherë e një kohë jetonte një mjeshtër i dëgjuar. Ai ndërtonte shtëpi të bukura. Të varfërve u merrte pak të holla, kurse të pasurve shumë. Të pasurit e…

Kujtim Agalliu

LETËR NANE nga Elida Rusta

LETËR NANE -në 22 vjetorin tand- Më mori malli prap’. Edhe ty Ambra sigurisht të merr malli për mu. Tre vjet larg a treqind e tridhjetë e tre? Rrugica ku u rrite…

Eida Rusta

PENDIM PAS PËSIMIT VDEKJEPRURËS nga Vullet Mato

PENDIM PAS PËSIMIT VDEKJEPRURËS -tregim- Kisha shkuar në Korçë për të takuar disa miq të hershëm dhe për të çuar në bibliotekën e qytetit pesë kopje të romanit tim të fundit. Pasi…

Vullnet Mato

FORISERIOT E FSHATIT nga Dhimiter Shkurti

FORISERIOT E FSHATIT –tregim satirik– Vendosa te shkoj ne fshat,vetem.Keshtu ma dha radakja.Mora rrugen nga kodrat, ne kembe, ate rruge qe beri Beni me xha Thomain.Pa arritur te Rrungaja, me ndaluan 2…

Dhimiter Shkurti

DASHURIA E PARË-ISAK BABEL nga Lazër Stani

  Isak Babel Isak Emmanuiloviç Babel (13 korrik 1894 – 27 Janar 1940) ka qënë shkrimtar, përkthyes letrar, gazetar, skenarist dhe historian. Ai është bërë i njohur në të gjithë botën për…

Lazër Stani

KOKA nga Lazër Stani

KOKA -tregim- Pasdite erdhi prapë Koka, babai i ushtarit të vrarë verën që shkoi. Ky dimër po më kalb trupin, doktor, më tha. Pamja e tij e këputur, sytë e lodhur dhe…

Lazër Stani