Prozë

RETË E ATIJ MËNGJEZI… nga Enrieta Sina

RETË E ATIJ MËNGJEZI…  -tregim- “Sot qënka një ditë me re, pothuajse pëshpëriti nga shtrati Letisja. Si thua shpirt, shkojmë në Nju Xhersi…Më pëlqen natyra aty, më pas në Atlantic City..Oh. çfarë…

Enrieta Sina

M I S H K A nga Aleko Likaj

M I S H K A -tregim- Mishka Svjetllovi, atë prag pranvere, ishte emigranti i parë që kishte kërkuar azil politik, në qytetin e vogël buzë Sharontës. Tridhjetë vjeçari nga Rusia, ishte…

Aleko Likaj

BARAZIMI…. nga Agim Shehu

BARAZIMI… -skicë e jetësuar- Ime shoqe po bën një muaj në Spitalin e Gjenevës nga një aksident i rëndë. Duke zbritur shkallët, i shkau këmba dhe ra shumë keq. Dëgjova zërin e…

Agim Shehu

MALLI I ATDHEUT nga Aleko Likaj

MALLI I ATDHEUT -tregim- Kishim lënë pas brigjet italiane. Trageti ynë dukej si një lëvozhgë arre dhe i vetëm në detin e paanë. Ishim nisur që nga Londra përtej, duke kaluar tunelin…

Aleko Likaj

ALEKS, MOS SHKO MË TUTJE nga Sulejman Mato

ALEKS, MOS SHKO MË TUTJE -tregim- -Aleks, mos shko më tutje! Do të të vrasin. Në çast Hëna që e dëgjoi thirrjen e tij,nxorri kokën nga një re e bardhë , shkëlqimtare…

Sulejman Mato

EROS ME KOMSHIEN BRENDA VARRIT  nga Vullnet Mato

EROS ME KOMSHIEN BRENDA VARRIT -tregim- Turi me fytyrë të dreqosur, deri në masën, sa dukej si ndonjë xhind i sapodalë nga thellësitë humnerave të errëta, thirri fqinjën Ami, te hyrja e…

Vullnet Mato

KULLOSHTËR ANTIKE nga Shefqet Sulmina

-fragment- ………………………………………………………. -Prandaj ju keni ardhur nga Dibra? -Unë kam ardhur për burrin. -E di, që ke ardhur për burrin dhe nuk po flisnim për të. -Kur flitet për shtëpinë dhe me…

Shefqet Sulmina

NATË PA AGIM nga Qazim Muska

NATË PA AGIM U zgjova nga një dhimbje e tmerrshme pas shpinës, në mes të shpatullave, mu aty ku lidhet trupi me kokën, në atë vertebrën e madhe, kryesore, të quajtur “Atlas”.…

Qazim Muska

QILIMI FLUTURUES nga Shefqet Sulmina

QILIMI FLUTURUES fragment nga romani NËNTË MOLLËT E OMERIT Kur erdhi Vjosa më pyeti për ditën se qysh e kalova. Mirë, i thashë si gjithmonë. Siç e di pasi pimë kafenë bashkë,…

Shefqet Sulmina