DASHURIA nga Burbuqe Esti

Burbuqe Esti

DASHURIA

Sec e mora rrugen
me shtemba ne duar
ecja me koke ulur
e qete dhe e gezuar.

Atje ne te zbritur
pash nje djale te rritur
vjen drejt e tek mua
dhe nje ndjenje mu zgjua.

Syte nuk ia hodha
por shkoj drejt ne krua
papritur u drodha
kur me foli mua.

Ckemi; vajze si jeni?
me pyeti ai djale
koken nuk e ngrita
por eci pa fjale.

Emrin si e keni
djali prape me foli
pergjigje pse s’ktheni?
dhe nga para m’doli.

Rrugen e nderrova
dhe hapat shpejtova
ne shtepi kur shkova
syve s’ju besova.

Per nje cast mendova
mos valle u rrembeva?
dhe shume u pendova
qe dy fjale s’kembeva.

Porten hap ngadale
dhe dale porsi ngjale
te shikoj ate djale
dhe ti them dy fjale.

U mundova kote
djalin me se pashe
kjo zemra me thote
se n’dashuri rashe.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.