DHELPRAT E KUQE nga Elham Pasha

Elham Pasha

DHELPRAT E KUQE
– lirikë –

Nga pija dehet-prehet edhe padishau,
por kurre s’e shkul e djeg ardhine…
Me dhembe griva dhe trungje ahu… 
Per nje puthje…,o, dogja tapine !?

Kam pire vetem rehani prej thane
dhe ne bunker e ktheva shtepine!
Dreq, o sy!? Si kanatat ne kamaret,
kerkojne shteg…, ku jane kunadhet…

Dhe prapa tyre, dhelprat vishen
me dolloma te kuqe-shik si mbreti.
O, moj mendje, si rete qe ngjishen,
mos vish cizme- thunder termeti !?

Cfare kane qiejt e syve te mi, qe,
perplasen, si parade mbrumbulli!?
E kane fajen , o, dhelperat e kuqe –
mbledhin yje…, i bejne ngrumbull…

Ah, moj gruaja ime e mire ,
pa dolloma te kuqe, mbreti ,
m’i digj dhelprat ne kete bunker ,
se po nisa te pi raki, votke e vere,
o,
edhe ty do te shperthej ne ere!?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.