E SHKUAR nga Drita Lushi

Drita Lushi

E SHKUAR

Sa herë thoje se më doje,
unë bëhesha e gjitha një zemër brenda teje,
bëhesha një dashuri e rrjedhshme
nëpër dejet e tua,
dhe ti, zbardhje netet,
vargje bëje për mua!
Pastaj më thoje:
“dashuria i bën të gjithë njerzit të shkruajnë poezi”.
por asnje poet në bote, s’dinte të dashuronte si ti;
Ndërsa unë,
të adhuroja në heshtje, pa të thëne kurrë
“Të dua”
Por ti, dije të lexoje ҫdo fije floku tek mua,
Ti më lexoje ҫdo qelizë të epidermës!
dhe ҫdo levizje të buzëve.
Ndersa mua, me mjaftonte veshtrimi…
Sa here shiheshim në sy,
Ata merrnn të njejtën ngjyrë.

PASSATO

Quando dicevi di amarmi,
diventavo un cuore unico in te,
diventavo un amore fluido
tra le tue vene.
Mentre tu, vegliando nelle notti,
scrivevi versi per me!
Per poi enunciare:
“l’amore rende poeti tutti gli innamorati”
Ma nessun poeta al mondo sapeva amare come te;
mentre io,
ti adoravo in silenzio, senza averti mai detto
“Ti amo”
E tu, sapevi leggere ogni piccolezza,
ogni dettaglio del mio corpo
e qualsiasi movimento delle labbra!
A me invece, bastava lo sguardo…
In ogni scambio di sguardi, gli occhi
assumevano la stessa colorazione.

Perkthu nga shqipja prof.Albana Alia

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.