I BURGOSURI nga Andrea Zarballa

Andrea Zarballa

I BURGOSURI

Ka shtëpi dykatëshe me oborr dhe kopësht,
por flë në kapanon.

Ulet për të ngrenë në sallonin modern
me bashkëshorten pranë,
por ha në mencën e gjatë
së bashku me një mijë bashkëvuajtës.

Pjata e tij është prej kristali
dhe gota e birrës e akullt,
por vazhdon të hajë në gavetë alumini
dhe pi çaj të ftohtë në gotë plastike.

Pasditeve del në Shëtitore,
pranë detit të freskët,
por shëtit në oborrin e burgut.

Kaluan tridhjetë vjet
nga dita që trupi iu lirua nga burgu,
por shprti i tij vuan dënim të përjetshëm.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.