ANEKDOTA nga Shefit Doksani

Shefit Doksani
  1. KARIKIMI

Burre e grua ne tavoline, bisedojn thjeshte
Per te ngritur,me shume zerin ,ne proteste
-Te gjithe duhet te ngrem per nje qellim
tha burri duke u mbeshtetur ne shpine.
Gruaja e shikoj tinezishte dhe i tha gojen plote:
-Ja,i thuaj mikut te ngrihet,te mos rrij koke poshte !
Burri pasi mendohet ia pret i dyzuar :
-Miku nuk ngrihet me te thene,por duhet karikuar.

  1. DHELPRA DO TË NDREQ HISTORINË

I thote dhelpra dashit atje poshte ne lendine“ :
– Mua,ujkut,cakallit,na keni nxire historine“!
Po e shikon cfare kohe ka ardhur !!
Historine tone“jemi duke e zbardhur….
Te gjitha i bejme ne emer te demokracise
Vjedhim,shkaterrojm,ne perkrahje te varferise“
Perleshemi me policine,e godasim sa na ha krahu
Dhe sa hap e mbyll syte“ popullit i themi na rrahu !!!!
-Shume bukur- tha dashi-sic pohon dhe vete“
Historia juaj e zeze“ka qene dhe e zeze“ do jete.

  1. PRANGAT KUSH DO NA I VER

Ujku si perhere,beri perseri krim te rende.
Menjehere delet mblidhen ne kuvende.
Me zjarre te madhe diskutojne
Urgjent ujkun ta arrestojne.
Por nga fundi,ngrihet nje qengj
Dridhej i shkreti i teri :
-Mire,mire -tha- jam dakorte
Po prangat kush do ia veri?!

4. KLASIFIKIM KRIMOR

Pyten dhelpren gjykatese:
-Kush eshte krim i rende?!
Gjykatesja pergjigjen tulle:
-Te vrasesh nje buall.
-Po krim i lehte.
Zonja goje shqepur:
-Te vrasesh nje lepur.

5. PSIKOLOGU, PSIKOLOQ

Kafshe e shpende te mbledhur ne korije 
Dikutojne per perimet me pesticide.
Hidhet e thote nje lapurek:
-Kemi frike te ham,do ngrijm herek.
Ne nje qoshe thote macoku:
-Ja te pyesim ,c’thote psikologu.?!
Flete psikologu gjithe seriozitet :
-Te hashe perime me pesticide
trupi fiton imunitet.
I habitur thote nje macok sygerdoqe :
-Ja , ky qenka tamam , psikoloqe.

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.