LIRIKË E KEQ TRAJTUAR nga Agim Bajrami

Agim Bajrami

LIRIKË E KEQTRAJTUAR

Ç’të them? Ti kështu je prerë
Skam lindur unë që të të ndreq
Njëherë je fllad ,dhe dy herë erë
Ndaj çdo humor në çast ma heq

Ç’të bëj ? Ti s’ndërron kaq lehtë
Unë formën tënde s’mund ta ndërroj
Njëher pranverë dhe dy herë
Dhe asnjë dite s’ndihesh njësoj

Ç’të flas ? S’të sqaroj dot
Ti për një fjalë shpërthen në çast
Ashtu si eshka që ndez kot
Dhe djeg dhe vetën me atë rast

Ç’të them ? Ndofta u nguta
Unë sytë e tu si pash aq mirë
Ne labirint veten e futa
Dhe tashme dalja është vështirë

Ç’të bëj ? Ti je larguar
Dy veshët i ke zëne me dyllë
Ndaj s’kam ndërmend për të kërkuar
S’do pyes për ty më në asnjë yll

Ç’të them ? Ne s’ngjasim fare
S’u poqëm dot në asnjë pikë
Ç’më mbetet veç të mbyll dritarët
Dhe nga kujtimet vrap do të ik’ .

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.