MANI I FËMIJËRISË nga Namik Selmani

Namik Selmani

Namik Selmani ka lindur më 18. 11. 1950

Ka mbaruar Univesitetin e Tiranës në degën gjuhë letërsi

Ka botuar 47 libra me tematikë të  ndryshme  mes të cilëve 20 me poezi.

Është fitues i mjaft Çmimeve kombëtare dhe ndërkombëtare në letërsi

Banon në Tiranë dhe është me qëndrim të përkohshëm në Boston USA

 

MANI I FËMIJËRISË

 

Na rriti duart e vockëla kur zgjateshim te dega

E kokrrat e verdha i kullufitnim fëmijërisht

E nënat gjer vonë na kërkonin e na kërkonin te dera

E më pëllëmbë na qëllonin butësisht mbi shpinë.

Na u rritën këmbët skeletike te Mani i Mëhallës

Kur iu kacavirrëm trungut si në Everestin me shkrepa

Tek mbushnim duart pas lojës së përbashkët

Për besë, të gjithë u bëmë mbretër dhe mbretëresha

Na rriti Mani, na përkëdheli me blerimin në gushë e faqe

E ne s’ditëm, ah, që t’i jepnim një kurorë të vetme me rreze

Poetë u bëmë, gurgdhendës, mjeshtër të vreshtave në shpate

E lozëm me të ëndërrisht si me një kukull të përjetshme …

Një ditë u plak Mani i Mëhallës nga vitet e nga koha

E druvarët ballëdjersitur mes ofshamës e prenë me sëpata

Në hirin e djegur xixëllinin miliona xixëllonja

Që fëmijërinë tonë e rindiznin si Prometeu te vatra …

U plak dhimbshëm Mani i Mëhallës

E kokrrat… u futën në sinorët e përrrallës …

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.