PABLO NERUDA nga Petrit Sulaj

Petrit Sulaj


Ne 114 vjetorin e lindjes te Poetit ….

PRINCESHA IME

Ti je princesha ime.
Edhe se ka të tjera me të gjata se ti, më të gjata,
Edhe se ka tè tjera më të pastra se ti, më të pastra.
Edhe se ka të tjera me të dashura se ti, më të dashura.
Por, ti je princesha ime dhe pikè..

Kur ecèn për rruge
askush e ka mendjen te ti.
Askush ta sheh kurorën e kristaltë,
askush se sheh qilimin flori të kuq,
që ti shkel me kèmbè kur kalon.
Qilimin që asnjè artizan ka mundur ta bèjè.
Vetèm kur ti para mè del mua,
nga janè e s’ janè lumenjtë,
ligjèrojnè në trupin tim,
shkundin qiellin e tokèn këmbanat
dhe mbushin botën me jehonè.

Vetèm ti dhe unë,
ti dhe unë, e dashura ime,
e dègjojmè.

Shqipëroi Petrit Sulaj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.