PËRVJETORI I BABAIT nga Feti Zeneli

Feti Zeneli

Përvjetori i babait

Lotët e mi s’kanë për të reshtur,
Aq kohë sa sytë do kenë shpirt,
Ç’thotë shtëpiza jote e heshtur,
Nën atë copë mermer të hirt?

Shpresoj se je me fqinjë të mirë,
Ashtu siç di t’i zgjedh veç Zoti,
Po unë do kisha shumë dëshirë,
Të zgjoheshe pas ca pikash loti.

Kur çdo një shkurt unë aty vi,
Përulem si një shelg mbi lumë,
Por të puth vetëm si fotografi,
Pres ëndrrën që të rrimë më shumë.

Jo pak të ka marrë malli dhe ty,
E ndjej që prej mallit do jesh tretur,
Po, pse kur ike nuk ma le një sy,
Ç’të duheshin të dy për të fjetur?

Asgjë s’na ndan veç një copë kohë,
Dhe pse dy botëve u përkasim,
Ç’rëndësi ka, që s’më sheh a s’të shoh,
Një ditë nga afër do të flasim…

Ky copë mermer nën lotët vënë,
Ndanë dy botë, ku njëra fle,
Qëndrojnë përkrah si bir e nënë,
Si mund të na ndaj një metër me dhė?!
_______________________________
*U nda nga jeta më 1 shkurt 2013

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.