PESHIMI FALAS nga Thoma Duka

Thoma Duka

1.
Një grua e shëndetshme shkon për tu peshuar në një peshore në rrugë. Hip herën e parë dhe nuk kënaqet aspak nga pesha e saj. Pasi heq pallton provon sërish, por edhe kjo peshë nuk i mbush syrin fare. Hipën për herë të treti pasi kishte hequr trikon dhe sërish mbledh buzet e merzitur. Pasi ngelët vetem me të brëndëshmet pronari i peshores i thotë :
– “Zonjë tani mund të peshoheni falas “.

2.
Dikush bie në tokë në kohën që po ecte në rrugë. Një i njohur që kalonte rastësisht andej, i afrohet, kontrollon xhepat e tij,pastaj ngrihet dhe tund kokën i mërzitur dhe thotë:
-Vajti ky, vdiq!
-Si e thoni kështu menjëherë,ankohet një kalimtar, pa bërë analiza e merni tjetrin të vdekur?
-E di unë ,se çfarë them zotëri! Keni parë ju ndonjë cingun të gjallë, të qëndroj i palëvizur kur i kontrollojnë xhepat?

3.
Në kohën e provimeve një nxënës nuk mund të zgjidhte problemin dhe shkruan në fletë:
“Këtë problem, vetëm Zoti mund ta zgjidh”. Gëzuar Krishtlindjet!
Përfundimi: “Zoti kalon klasën kurse t’i mbetesh në klasë. Përsërit prapë vitin!”.

4.
Kush e drejton shtëpinë?T’i apo gruaja?
-Në shtëpinë time gjërat janë pak të ngatërruara.
-Domethënë.
-Ja, shërbëtorja drejton fëmijët, vjehrra ime macet dhe gruaja mua.
-Dhe t’i?
-Unë… peshqit e akuariumit!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.