POLITIKA LEH E PJERDH nga Përparim Dida

Përparim Dida

POLITIKA LEH’ E PJERDH

Ku dêgjon lehje qensh
pjerdh ujku nê lukuni
me nder jush kêrkoj ndjes
mu aty êshtê vendi im
dhe e ka emrin Shqipêri.

Eshtê e bukur Shqipêria.
gjithê bota kêtê e di
po e ndyjnê ca shêmtira,
sharlatanê e batakçi.
dhe hajdut e tê pa besê
politikanêt mê pervers
nê kêrkon mê tê kêqinj.
ke me thas nê Shqipêri.

Qê ta dini nê atê vend
shpesh qeni bêhet ujk
mê pas ujku bêhet qen,
qen e ujk e ujk e qen.
lehin pjerdhin ven pa ven,
politikanêt nê Shqipêri.

Populli dele e nên tutel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.