2013-07-28 15.36.01
Shefqet Sulmina lindur në Elbasan më 1964. Ka studiuar në universitetin Aleksandër Xhuvani. Ka punuar si mësues dhe ka bashkpunuar me gazetat shqiptare me artikuj dhe krijime artistike. Është autor i librave poetik: “Kitara e Dashurisë”, botuar nga Arbëria 2003. Librin poetik ”La notte, Il mare, Il silenzio” në italisht, nga shtëpia botuese Sometti. Librin poetik “Siç më the ti” në 2013. nga shtëpia botuese Jonalda. Romanin “Nëntë Mollët e Omerit” më 2014 nga shtëpia botuese Ada. Romanin “Kulloshtër Joantike” në 2015 në Google, Apple Store edhe Amazon. Librin poetik “Dea e Luleve” version 2 në 2018 botuar në Google, Amazon. Jeton në Itali prej vitit 1996.