PUTHJE NË SHI nga Agim Bajrami

Agim Bajrami

PUTHJE NË SHI

Ne po puthemi
Po bëjmë atë që bëjnë të tjerë
S’na bëhet vonë për shiun
që bie.
E lëmë të bjerë.

Prej zogjsh të lagur
dridhet ajri
Dhe flatra gjethesh pa adresë
Askush s’guxon të ikë i pari
Do rrimë këtu gjer në mëngjes.

Këtë muzg të malltë
që të ka mbetur
Me buzë kam nisur
të ta fshij
Ne jemi sot të njëri-tjetrit
Dhe kurrë të këtij relievi gri.

Gjer thellë në kockë
është qullur toka
Por sa çudi, oh sa çudi
Unë asnjë pikë s’kam ndjerë
tek koka
Dhe asnjë pikë s’ke ndjerë as ti.

Më kot vetveten dimri
shkund
Dhe valle shiu hedhin
retë
Ne vetëm puthemi pafund
Se kemi çadër, qiellin vete.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.