SIÇ PO TË THEM nga Shefqet Sulmina

Shefqet Sulmina

SIÇ PO TË THEM

Poetët nuk flenë gjatë,
Flenë pak dhe ëndërrojnë shumë.
Po ti qenke gjumashe,
Sa do të të shkund nga krevati dhe do të të lag në lumë.
Kur të zgjohesh  do t’i gjesh teshat e lagura,
Do t’i lag unë për hakmarrje,
Që nuk më vjen në ëndërr të flasësh.
Unë do të shkoj te doktoresha,
Dhe te berberja të pres flokët,
Po më pyeten për ty, do t’u them se nuk të njoh.
Do t’u tregoj fotografinë tënde dhe do të të shaj.
Do të të shaj për kumbullat që nuk kanë çelur…
Dhe për shumë e shumë gjëra të tjera do t’u flasë.
Do të gënjejë p.sh. që ti nuk je e bukur,
Do të gënjej p.sh që ti nuk ke fokë të gjatë,
Do të them se ti nuk më ke lodhur,
Do të them se ti nuk më ke lënë pa ngrënë.
Do të them se je e pabesë dhe prapë do të gënjej,
Do përpiqem kështu si po të them,
Sa mundem keq të të bëj.
Që ti kur të zgjohesh të mbetesh pa mend,
Nga inati do ta bëj, siç bën ti,
Në ëndërr dhe nga inati që ti s’më del…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.