SY MË SY ME DALLGË DETI nga Elham Pasha

Elham Pasha

SY MË SY ME DALLGË DETI

Mos me prit ne pentagrame,
kur heshtja ka grisur cdo fjale!
Anijen e madhe te trendafilave 
e varrose ne fund te detit…
S’u shkepute kurre ,nga avulli pa ngjyre.
Mbete edhe bije-skllave, e termetit.

Te bukurat e shpirtit,
mos me thithni lotin!?…
Cdo sfond me duket
dore e prere ,mbuluar me bore.

Miliona germa dashurie
s’me dhane asnje cast ,
celsin e Eseninit dhe puthjen e Homerit.
U treta…Ngela sa nje ngaster!
U bera dhe skelet shkretetire…
Po, nga oazet e shkretetires
te solla burimin me te paster.

Mos me prit se, ne, cdo prite
heshtjen e pa lindur ke kerkuar
edhe ne qepallat e syrit!
Do te fle nen deget e lisit,
qe te leshoj dege e rrenje te reja .
Nje dege do t’a rris per ty,
Rrenjet jane pergjegjsia jote!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.