TË DUA EDHE SI TRILL nga Sokrat Habilaj

Sokrat Habilaj
TË DUA EDHE SI TRILL

Unë mund të dashuroj ty, kur të dua,

Sot, nesër, a ndoshta njëherë tjetër.

Po ti mos më thuaj:-Tallesh me mua!?

S’ka pse lotët të të bien mbi mjekër.

Mund të dashuroj ty, vetëm i pari,

Pastaj të shikoj sytë e tu hutaq.

Ti mos më thuaj:-S’ndizet kështu zjarri,

Se ndoshta lëndohem dhe e lë me kaq.

Mund të dashuroj, a të pres edhe ca,

Sa të harkosh vetullat e habitur.

Nuk ndodhin kaq lehtë gjërat e mëdha,

Po ti mos thuaj se nuk më ke pritur!

Kur të kem në duar fytyrën tënde,

Do të pyes:-Të lodhi pritja e gjatë?

Mund të dashuroj si e kam në mendje,

Që ti të më duash, thjesht si një inat!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.