TË FALËM, O QIRI nga Dritero Agolli

Dritero Agolli

1

Si pemët

Ne thahemi dhe tretemi ngadalë,
Njëlloj si pemët
Mbetemi të rrallë.
Dhe kot në historitë e thashethemet
Përmendemi të gjallë,
Të gjallë i kemi veç themelet.

2.

Gratë për mua

Kam dashur çdo grua pa masë,
Në rrugë, në dhomë e kuzhinë,
Madje dhe lart në tarracë,
Ku ndejnë rroba e fshijnë.

Në zënka s’kam sharë asnjë grua,
S’kam shkruar keq në asnjë fletë.
Do vdes.
Do flasin gratë për mua:
“Ky ishte poet i vërtetë”.

3.
Të falem, o qiri!

Të falem,
o qiri i shenjtë,
për shpirtrat e të mijve etër,
që vdiqën për tokën e shtrenjtë.

Të falem për shpirtrat e dhenve
që ujku m’i hëngri tek lumi ,
që urdhër s’u dhashë dot qenve,
për dreq,
nuk u ngrita nga gjumi!

Të falem për shpirtin e një pate
që vrava buzë kënetës së murrmë
dikur pas një nate,
plot halle dhe zhurmë.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.