TRE ESKIZE POETIKE nga Durim Çaça

Durim Çaça

TRE ESKIZE POETIKE

        1.aspekt

të njomësh veten me zërin e ri të një poeti, me botën
e thyer të tij të poezisë si diçka tjetër n’univers
që s’e ke ndeshur më herët, askund në qiell e tokë
terrin e saj të ndritshëm ku do të gjesh vetveten

duke u lindur e rilindur gjersa të jet’ e përsosur…

       2 autograf

i sëmur’ e kalimtar si bari i thar’ i mureve të vjetër
si vetmia e ashpër dhe e ngazëllimt’ e poetit të provincës
në bregun e detit

vë veshin dhe ndiej

siç dëgjon i vdekuri i porsavarrosur hapat
e njerëzve që po ikin prej tij

nuk mund të kthehem në vendin tim këtë mbrëmje
nuk dua me u kthy në trupin tim të rrezbitur
nuk dua të kthehem te askush pas kësaj pranvere

ah, të dashuruarit me tmerr siç dashurohet deti
siç dashurohet poezia
si dashurohet një dhembje e re
e fjalët e mia jan’ lotët e të gjithë atyre
që deshën aq shum’ të qanin e që s’mundën
teksa ishin në zgrip

i sëmur’ e kalimtar si bari i thar’ i mureve të vjetër
si vetmia e ashpër dhe e ngazëllimt’ e poetit të provincës
në bregun e verbit…

  1. monument

shekull pas shekulli, vit pas viti, çast pas çastesh
poeti ësht’ si viktima e lidhur
pas traut që bën shenja përmes flakësh…

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.