TRE LIRIKA nga Durim Çaça

Durim Çaça
  1. Slajd

plagët dhembin më shum’ në pranverë
kur lulet zhvirgjërojn’ ngjyrat dhe aromat-flladet
zgalemët- rimat e detet- sonetet

ah, se jam me plagët që na mbajnë gjallë
me mallimin e ri, vuajtjen e re
me ashklat e afshta të ashkut të valë

plagët dhembin më ëmbël në pranverë
kur gazelat zhvirgjërojn’ agimet e ndriçimet- fjalët
zgalemët-rimat e detet- sonetet…

  1. Motiv çam

e në të putha
se çë të bëra
veçse zemrën time dogja

se dritë, se lot
ç’të pikon gjith’ mall
pikë-pikë në hov

se në të putha
e çë të bëra
veç zemrën time, ah, që dogja…

3.
Synej, maj

në kaq dritë
duken më ëmbël të zez
korbat që thyejn’ stalagtiket

ajri të qelqtë
me klithma
jonxheve pa anë

çlirom’ bukuri nga këto këngë
sikur edhe duke më vrarë…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.