TRENI GOMOR I AUTOSTRADËS nga Shefqet Sulmina

Shefqet Sulmina

TRENI GOMOR I AUTOSTRADËS
(Ideator SHEFQET SULMINA)

-Njerëzit u thëlluan me mendime dhe me sy dhe gjetën që udhës së baltës ti vinin gurë…
Lumenjve u vunë urë. Kështu mbërritëm tek Hekurudhat… Tash ne mund të mbërrijmë kudo më shpejt!
Në 1804 Richard Trevithick përdor  për herë të parë lookomotiven me avull mbi hekurudhen e parë në Stoskton. Dhe në 1825 Darlington Railway ne Britaninë e madhe preu shiritin e  hekurudhës së parë.
Pse kaq vonë? Hekuri qe shpikur më herët?
A mund te ketë hekurudha jo mbi hekur, por edhe mbi asfalt me rrotë gomë? Unë kam kuptuar dhe gjetur zgjidhjen:
Mund të ndërtojmë TRENIN E AUTOSTRADES SË GOMËS.
Çfarë është TRENI GOMOR I AUTOSTRADËS ?
AUTOSTRADA E GOMËS! Është udhëtuese  asfalti,- autostradë, me dy, tre, katër, pesë …corsi. Pse kaq shumë?
Ne do ti mbledhim krejt enrgjitë e lira të autostradës dhe do ti bashkojmë bashkë që të jenë sa më të sigurta dhe më të lira, pikërisht në shndërrimin e tyre në trena shpejtësie që grushtohen e gishtërohen të lirë.
Në Autostradë lëvizin njerëz, mjete dhe mallra si edhe me trenat. Ku është ndryshimi? Ndryshimi është në përbërjën e rrotës dhe jo në punën e tyre të përbashkët, të njëjtë dhe as sepse në trenin mbi hekur është një lookomotivë. Problemi është se në autostradë të gjithë, njerëz, mallra janë lookomotiva të një hapësire më të madhe dhe të një lirie më të shumtë!!! Mirëpo kjo lëvizje nuk është e kontrolluar nga një lookomotivë. Aksidentet e shumtë tregojnë se kjo enërgji është  pa kontrollueshme.
Prandaj neve na duhet  të ndërtojmë një AUTOSTRADË TJETËR, AUTOSTRADËN QË KEMI, pa hequr asgjë nga liria e saj në shërbim të njerëzimit.
Do të ndërtojmë TRENIN GOMOR TË AUTOSTRADËS.
Do të NDËRTOJMË ?!…
NE NUK DO TË NDËRTOJMË ASGJË; SEPSE GJITHÇKA ËSHË E NDËRTUAR!
NË DO TË BËJMË NDRYSHE KOMPOZIMIN E SAJ.
Ndryshimi i këtij TRENI-ASFALT-GOMOR, nga TRENI-HEKUR-KALË, qëndron në faktin se TRENI-ASFALT-GOMOR do të përmbaj në vetvete lirinë e përpiktë të mëparshme, si për mjetët me mjete, si për mjetët me njerëz dhe mallra; si ato të mëdhe dhe si ato të vogla. Po kështu, ne do të bëjmë që drejtuesit e mjeteve të mallrave si drejtues të tyre, mund të punojnë duke pushuar, duke pasë dëshirën të vendosin që të bashkohen “dorë me dorë” për të bërë lëvizjen e tyrë. Krejt e ndarë dhe ose duke fjetur, duke folë, ose duke dëgjuar muzikë shiu.
Dhe njkohësisht duke kryer detyrën e trasportit të mercës së tij, pra, të pushoi, ose të flej gjumë, duke udhëtuar dhe njëkohësisht duke punuar pa dëgjuar dëgjuar muzikën e erës.

Kështu mund të lëvizin të tërë mjetët që hyjnë në një shteg-kastë të tillë rrugor.
Nëse do të nisnim një kamion nga Siçilia për në Francë, Spanjë, Londër, Bërlin, Moskë, Pekin, Ose thjesht nga Milano për Venecie, a Triestë, shoferët dhe policia do të kishin problem me “diskun e orarit”, tejkalimin e orëve të punës. Do të kishim dy drejtues të rraskapitur me një rrogë “të dobët” dhe dy familje në pritje të shumta, pothuaj një jetë të tërë…
Ndërtimi TRENAVE GOMOR TË AUTOSTRADAVE, është krejt i thjeshtë.
Të gjitha makinat e kanë një ganxhe, si para dhe pas, kështu ne nuk do të ndërtojmë dhe do të shpenzojmë asgjë për këtë TREN GOMOR AUTOSTRADAL, vetëm modefikimin e ganxhimit elektroteknik.
Hyrja dhe dalja nga TRENI GOMOR bëhet me kartë krediti, me dritë, dhe vakuum. Nga mjeti që hyn apo del nga ky bashkim i përkohëshëm dhe komod udhëtimi.
Gjatësia e TRENAVE GOMOR AUTOSTRADAL:
10 makina turistësh për Kalabria. 8 kamion për  Paris. 20 për Londër, 30 për Rusi, 40 për Spanjë, 50 për Ballkan.  … 200, 300 500, për ku? Në tërë shtetet e botës ku dëshirojnë të çojnë ose të marrin.
Problemet: freksioni i motorrit, piloti i shpejtësisë dhe pozicioni i difrencialit.
PO URAT? Është më e rrezikshme kur masat grumbullohen se kur janë në rradhë…
Konsumi: Goma, si edhe hekri është riciklabile. Çdo makinë shpenzon për lëvizjen e vetë, dhe diçka të,lehtë për lokomotivën në timon. se ndryshe TRENI GOMOR të shkarkon…në çdo pikë të globit.

SHPJTËSIA: çdo “lookomotivë” ka numrin e shpejtësisë së tij, sipas rregullit, masës dhe arsyes.
NUK E GJEN SHPEJTËSINË TËNDE?
Bëje vetë!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.