VDEKJA E POETES  nga Agim Bajrami

Agim Bajrami

VDEKJA E POETES

-Kujtimit te poeteshes Drita Como, bijës së Liri Belishoves
ish fqinjës sime në qytetin e Cerrikut-

Renkon nje karro ne te qare
Dhe dridhet nga merzia 
Dy vete po cojne nje vajze ne varr
E ema dhe hafija

Mbi balle i ftoh nje diell i vrare
Me urdher nga partia
Dy vete po cojne nje vajze ne varr
E ema dhe hafija

Qyteti mbyllet ne sirtar
I ngrire nga lemerija
Dy vete po cojne nje vajze ne varr
E ema dhe hafija

Saturni shfryn e mbjell llahtare
Ne udhe rrjedh cmendurija
Dy vete po cojne nje vajze ne varr
E ema dhe hafija

Por dheu s’hapet qe ta marre
Ka ngrire nga bukurija
Dy vete po cojne lule mbi varr
E ema dhe Lirija.

DIHET…

Dihet nga te gjithe , qe ne jemi dy te dashuruar
Dhe pse jemi perpjekur , ta fshehim gjithmone
Une ende se di , se kush na ka tradhetuar 
Dikush ,apo vetja jone ?

Dihet nga te gjithe ,qe ne jemi dy gjysma ditesh
Qe kur bashkohen , bejne nje dite te plote
Me ingrediente diellore dhe fllade nanurites
Nga me te rrallet ne bote

Dihet nga te gjithe , qe ne jemi prolologu i nje mbremje
Dy trupa shkrire ne perqafim
Prane nesh asnje muzg s’afrohet pa leje
Se ben ate gabim

Dihet nga te gjithe, qe ne jemi vale te nje deti
Qe vetem me brigjet pranon te bisedoj
Dhe pse ne shume gjera si ngjajme njeri tjetrit
Kaltersine e kemi njesoj

Dihet nga te gjithe , qe ne jemi pjese e nje stine
Ndonse vijme nga muaj te ndryshem
Petalet e tyre leshojne kundermime
Qe shkrihen me ne kaq natyrshem

Dihet nga te gjithe qe ne jemi dy te dashuruar
Se kush na ka tradhtuar , ende se di mire
Vec di qe te dashuruarit nje grusht diell mbajne ne duar
Dhe digjen prane tij me deshire

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.